Hemma hos oss intro

Lena
.

Ett hem blir aldrig klart.
Det finns alltid ett hörn, ett fönster eller ett rum som kan bli bättre.
Tålmodigt och följsamt utvecklas det i takt med alla dina konstiga infall och dåliga idéer. Kärlek kommer och går. Minnen flyttar ut och in. Sorg blommar och botas. Allt i en trygg, förstående och nästan klar famn. Våra mötesplatser är precis likadana. De är våra och de blir aldrig klara.
Välkommen hem till oss.

Lena

Använd pilarna för att läsa mer om frukostar, luncher och liv på
Klara och Tändstickspalatset.

Frukosten som blir en hembakt buffé som blir ett minne

Frukost

Frukosten som blir en hembakt buffé som blir ett minne.

Paus

Varje dag dukas det upp en frukost på Lundqvist & Lindqvist som efter lunch förvandlas till en buffé av hembakta bullar, hallonrutor och andra viktiga saker som kan få tiden att liksom stanna till någon sekund.

Egentligen är både frukosten och buffén ganska enkla historier utan krusiduller. Förmodligen är det just det som gör dem så svåra att beskriva. Därför struntar vi i det och lovar istället att du kommer minnas och berätta om både buffén och frukosten när du kommer hem.

Kakbuffén på Klara

Vår fina matsal

FINASTE MATSALEN
PÅ KLARA STRAND

På nästa sida kan du läsa
mer om den och lunchen.

Matsalarna, luncherna och varför det blir grymt.

Frukost

Matsalarna, luncherna och varför det blir grymt.

2009 fick Lundqvist & Lindqvist sin första matsal. I oktober 2011 färdigställdes den andra. Anledningen att det dröjt lite är flera. Först handlade det om ljus, rymd och jakten efter båda. När till slut en lokal med alla förutsättningar blev ledig tvekade ingen. Och när det blev möjligt att göra något fantastiskt för 100 sittande gäster i Tändstickspalatsets gamla bank gick det lika fort.

.

Men även om lokalerna talar för sig själva är det maten som gör att lunchen på Lundqvist & Lindqvist ofta blir en grymt trevlig och inte sällan  minnesvärd stund.

Ivars matsal på Tändstickspalatset

Välkommen till vårt palats!

Frukost

Välkommen till vårt palats!

Stockholms kanske mest klassiska affärsadress har blivit vår. Efter en del renovering och väldigt mycket kärlek är Tändstickspalatset, med all sin historia och mystik, åter en plats för viktiga samtal och stora beslut. Det mesta är anpassat till idag utan att de viktigaste/vackraste detaljerna från igår gått förlorade. Och på gården, vid fontänen, är allt som vanligt. Som om ingenting har hänt. Väl här kommer du förstå vad vi menar.

Krügers Svalan

Morgon på Klara

+

Våra rum

Klara strand

Klarabergsviadukten 90

pers.

Tändstickspalatset

Västra Trädgårdsgatan 15

pers.
Pang!
Du är här.
Du är framme.
Du har kommit rätt.

Här finns allt vi tycker om och är bra på.
Under kontakt hittar du telefonnummer till både Klara Strand och Tändstickspalatset. Stanna en stund.