Företagsevent – rätt klädsel

Det finns flera stora skillnader mellan att festa med vänner och att festa med arbetskollegor. Om du har blivit bjuden på en företagsfest eller event måste du ofta tänka på vad som är bra samtalsämnen, hur du pratar och se till att inte dricka för mycket. Du bör även tänka på vilka kläder som är acceptabla.

Ett bra intryck

Trots att du många gånger kommer vara omgiven av dina vänner, även på företagsevent/fest, är det inte samma sak som dina vänner du känt i flera år. De gäster som kommer till företagseventet kan bestå av mer än arbetskamrater, det kan finnas samarbetspartners och kunder vilket du måste tänka på. Med rätt sorts klädsel kan du göra mer än ge ett bra intryck, det hjälper dig även avspegla ditt företag på ett sofistikerat och professionellt sätt.

Att välja rätt kläder

Vissa personer tänker alltid efter på vad de ska klä sig i inför sitt arbete. Att klä sig rätt för ett event går till på samma sätt, skillnaden är att det gärna får vara lite finare eftersom du ska dit på en speciell tillställning och inte en vanlig arbetsdag. Självklart kan du välja att klä dig i lite mer färger eller glitter om du skulle vilja göra det. Men samtidigt måste du klä dig mer professionellt. Du ska ju inte ut på krogen.

Ett tips på hur du väljer rätt klädsel är att ta en titt på vad du klär dig i för en vanlig arbetsdag. Försök sedan piffa upp det lite, lägg till accessoarer eller byt ut skjortan till en finare blus, ta en titt på vilka trender modet har. Det behöver inte vara svårt. Har du tur kommer en klädkod gälla och då är det bara att fokusera på den.