Catering

Beroende på vilken typ av event som anordnas är det bra att du funderar på om det ska bjudas på något mat eller snacks. Ett tips på hur du kan undvika att stressa om detta är att anlita catering.

Olika cateringtyper

Trots att catering kommer göra det lättare för dig att servera mat kan det kännas svårt att bestämma vilken cateringfirma du ska anlita. Det finns nämligen flera olika. Dock brukar det vara möjligt att be dem servera en viss typ av mat eller snacks. Vissa firmor specialiserar sig dock på just event och inte vanliga fester, vilket innebär att de kan ha bra idéer om vad som kan serveras. De frågor du bör ställa dig för att välja rätt är bland annat: Kommer det finnas tid till att sätta sig ner och äta? Eller kommer gästerna gå runt mer? Hur formellt kommer eventet vara?

Fördelar med catering

Det finns flera fördelar med att välja catering. Det kan givetvis kosta lite mer jämfört med att göra maten själv, men många gånger är det faktiskt värt pengarna. En fördel är att du inte behöver planera maten, du behöver inte laga, förvara den eller oroa dig för att hålla maten varm. Cateringföretaget tar nämligen hand om detta.

En annan stor fördel är att du många gånger kan specialbeställa glutenfria, veganska rätter och laktosfria rätter ifall så önskas. Genom att välja att anlita en cateringfirma slipper du dessutom oroa dig för att passa vissa tider. Företaget ser till att det levereras i tid och att allting är färdigt att serveras på den tiden du väljer.