Vad gör eventkoordinatorer?

Innan du kan bestämma dig för att bli eventkoordinator bör du veta lite om vad yrket egentligen handlar om. Kort sagt arbetar en eventkoordinator med att koordinera event, de har ansvaret för att planera och se till att allting går som det ska. Ofta för företag. Många gånger består deras huvuduppgift av att leda en viss grupp inom ett projekt till ett visst mål. På grund av detta är det viktigt att den som har ansvaret klarar av planeringen samt att ta det ansvar som krävs för den ekonomiska delen.

När det gäller jobb har eventkoordinatorer flera möjligheter. Det går att arbeta med event marketing, publika evenemang, försäljning och mässor. Sedan finns det flera möjligheter inom nöjesindustrin, bland annat för klubbar, konserter, tv-produktioner och festivaler. Du som vill jobba som eventkoordinator kan välja mellan att arbeta hos kommunen, på ett företag som har en eventavdelning eller hos ett eventbolag. Detta yrke går även under namnen eventarrangörer, projektledare och eventmanager.

De eventen som ska anordnas är oftast tidsbegränsade samt har en tydlig budget och mål. På grund av detta är det viktigt att du som jobbar som eventkoordinator har bra koll på allt som måste göras och vad som redan har gjorts.