Tips på teman för event

Att ha ett särskilt tema på eventet förhöjer stämningen. Att låta deltagarna klä ut sig och förbereda sig lite extra är både roligt och engagerande. Vilka teman är bäst för event? Här hittar du de bästa tipsen.

Maskerad

Maskerad är det mest klassiska av alla festteman. Maskerad är ett brett tema som ger alla gäster frihet att lägga ribban där de vill. Vissa älskar utklädnader och lägger gärna ner mycket tid på att få till en kul outfit. Andra gillar mer diskreta maskeradkläder som ligger närmare deras egen stil. Det ger med andra ord gästerna frihet att klä ut sig på olika sätt. Till ett maskeradevent behövs det såklart maskeradkläder! Hos partykungen.se finns det massor med roliga maskeradkläder för alla stilar och smaker. Här finns det klassiska outfits som 70-talskostymer, guldkostymer och österrikiska lederhosen för Oktoberfest. Du hittar även Teletubbiesdräkter och många andra roliga outfits. Tänk på att det är stor skillnad på företagsevent och fest med nära vänner. Klädsel på företagsevent kan vara stressigt, men med ett tema kan det bli mer avslappnat. Därför är det viktigt att du som arrangör informerar gästerna om klädkoden i förväg.

Hos partykungen.se finns det även ett brett sortiment av maskeraddekorationer för dig som arrangerar ett event med maskeradtema. För att eventet ska bli lyckat är det viktigt att dekorera lokalen ordentligt. Det räcker inte med att gästerna har roliga och utstuderade maskeradkläder. Du som arrangör måste se till att temat genomsyrar alla detaljer på eventet. Det inkluderar exempelvis ballonger, tårtdekorationer, konfetti, girlanger, bordsdukar och mycket mer. Du kan med fördel även pynta mat och dryck, exempelvis genom att använda dekorativa muggar, sugrör och tallrikar. Endast fantasin sätter stopp för hur eventet kan pyntas!

Tema efter säsong

Om du vill anordna ett event med ett mer specifikt tema kan du välja ett tema som passar säsongen, bland annat:

  • Jultema.
  • Halloweentema.
  • Kräftskiva.
  • Påsktema.

Återigen är det viktigt med dekorationerna för att ge eventet den rätta känslan. Om det är kräftskiva så kan du exempelvis dekorera med girlanger, lampor, servetter och bordsdukar med kräfttema. Informera även gästerna om vad som förväntas av dem i form av utklädnad. När det kommer till jultema kan det vara alltifrån “julfin” till “klä ut dig till en karaktär som du associerar med julen”. När det kommer till halloweentema så brukar det vara ganska fri utklädnad som påminner om maskerad, men något mer skrämmande. Det är ett mycket populärt tema och därför finns det många bra utklädnader att beställa online.

Övriga teman

Andra teman som är populära på företagsevent är:

  • Filmtema där gästerna kan klä ut sig till sin favoritkaraktär.
  • 70- eller 80-talstema som kan kombineras med musik från den tiden.
  • Hawaiitema som ger en somrig känsla.
  • Maskeradbal där gästerna täcker hela eller delar av sitt ansikte.